Frukostshot med ingefära, honung och citron!

Du hittar inlägget du sökte här: http://www.traning40plus.se/halsa-2/frukostshot-med-ingefara-honung-och-citron/

TRÄNING 40+ har flyttat till www.traning40plus.se och ingår nu i Bloggportalen www.Everydaystories.se  Välkommen att följa mig där!

lenas_shot

Annonser

Om Träning 40 plus

Jag är hälsocoach, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare med ambition att träna lagom och äta gott för att må bra och hålla mig i form. Utöver gruppträning gillar jag att powerwalka, rida och cykla.
Det här inlägget postades i Hälsa, Kost och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Frukostshot med ingefära, honung och citron!

 1. Cathrine Collin skriver:

  Jag tror på Max 35 grader – som raw food !

  • Träning 40 plus skriver:

   Ja kanske, Men jag tänker att det behövs lite värme för att dra ur de aktiva ämnena ur ingefäran….jag ökade också mängden ingefära i det nya receptet mot ursprungsreceptet.

   • Monica skriver:

    I kroppen är det ju ca 37 grader. Lagom varmt tänker jag. ☺ Funkar bra att riva rå ingefära över filen om man vill också. Och honung över. Pressad citron i ett glas rumsvarmt vatten bredvid till det. 👍👌 Enkelt och lätt att fixa. Bra med alla tips! Så gör man det man tycker är bäst. 😉

    Trevlig blogg! 👍

 2. Magnus skriver:

  ”Dra i ytterligare 2-3 timmar”? Är det korrekt?

 3. Helene Granholm skriver:

  jag shottar med gamla receptet varje morgon! Hals ont går också över!
  Skall göra även det nya receptet! ❤️

  • Träning 40 plus skriver:

   Ja, jag kände också av halsont och ökade på med shot även på kvällen i tre dagar. Det halsonda försvann. Berätta gärna vad du tycker om nya receptet när du provat.

 4. Ping: Ingefärashot | binjuredagboken

 5. Ping: Frukostshot | Mot ett sundare liv – LCHF och Löpning

 6. Nancy skriver:

  Jag har alltid druckit en ”häxbrygd” av dessa ingredienser, med te och lite svartpeppar… hett alltså, för att få förkylningar att backa, och om de ändå brutit ut, så lindrar denna brygd. Detta innebär att en shot i kvällsteet tillsammans med några varv svartpeppar (och ev lite gurkmeja) borde vara bra och underbart gott. Sedan så kan man ta det ”rent” på morgonen.

 7. Nancy skriver:

  Jag kokade detta i kväll, tog det som man silar av, körde det lite med mixerstaven och kokade upp. Silade det i en annan flaska med lite mera honung och citron, fungerade perfekt som ”krydda” till kvällsteet 🙂

 8. Eva skriver:

  Hej!
  Har gjort denna tidigare och tycker den är super. Man blir dessutom pigg när man tar sig en shot på morgonkvisten 🙂 En sak som jag undrar är om hållbarheten fortfarande är en månad trots att man inte kokat blandningen? Vet du det?

  • Träning 40 plus skriver:

   Hej, jag gissar att hållbarheten kan bli något kortare om man inte kokar blandningen eftersom risken finns att bakterier som kan växa till sig kan kommea med vid tillagning, dessa dör vid kokning. Den okokta varianten har jag gjort flera gånger och den håller sig i 2 veckor garanterat. Receptet är lagom för 2 veckors användning för 2 personer. Vill man så går det ju bra att halvera receptet som då räcker till 1pers i 2 veckor. Jag rekomenderar det istället för att satsa på hållbarhet i 1 mån. //Lena

 9. Karin edlund skriver:

  Kan man hoppa över honungen

  • Träning 40 plus skriver:

   Man kan absolut hoppa över honungen om man vill, men det kan bli lite väl surt kanske… Shoten smakar inte sött. Det är en så liten mängd honung som enbart väger upp det sura lite. Prova… om det blir för surt går det ju att tillsätta honung efteråt.

 10. Mats Andersson skriver:

  Jag byter ut honung mot Stevia och tillsätter lite vitlöksklyftor.

 11. Ping: Frukostshot med ingefära, honung & citron - LIFESTYLE and INTERIOR by SessanLIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

 12. Du hade svar på mina funderingar ang detta med att bevara godsakerna i råvaran, så jag tillät mig att dela ditt recept hos mig, med link till din sida så klart.

  På förhand tack
  //Sessan

 13. catta skriver:

  Har en liten undran???? Det blev väldigt starkt!
  men jag rev 200g färsk ingefära kan det va riktigt! Eller ska det vara 375 riven? huj

  • Träning 40 plus skriver:

   Ja den är stark 😉 Jag brukar ta ca 375 gr, men du kan ju så klart anpassa själv. Sen tror jag att det kan vara skillnad på ingefära och ingefära, alltså att den kan variera i styrka.

 14. Mattias skriver:

  Jag testa med 2 apelsin i också! Blev som grädden på moset!

 15. Tomas Read skriver:

  Låter väldigt bra. En fundering bara. Honung och vatten kan ju börja jäsa. Hur länge håller sig denna mixtur innan alkohol börjar bildas?

  • Träning 40 plus skriver:

   Blandningen håller sig minst 2 veckor i kylskåp, var noga med hygienen vid tillagningen bara. (Tror att det även behövs någon typ av jäst/bakterie för att en jäsningsprocess ska påbörjas)

   • Eva skriver:

    Min har börjat jäsa efter ca 2 veckor. Tidigare har Hållit i 1 månad.

   • Träning 40 plus skriver:

    Hej Eva, vad synd. Antagligen hade du otur och fick med något skräp, bakterie, bland ingredienserna som började jäsa, eller så kanske inte flaskan var helt ren. Om allt är OK så ska blandningen hålla sig minst 2 veckor om den förvaras i kylskåpet.

 16. Eva Möller skriver:

  Hej kan man frysa blandningen utan att näringen försvinner?

 17. Ulrika skriver:

  Hej, fick tipset att göra uppehåll med shoten under vår/sommar för att få bättre effekt under höst/vinter och i stället äta gurkmeja under vår/sommar. Någon som har koll på om det stämmer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s