TRÄNING 40+ har flyttat till www.traning40plus.se och ingår nu i Bloggportalen www.Everydaystories.se Välkommen att följa mig där!

Om Träning 40 plus
Jag är hälsocoach, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare med ambition att träna lagom och äta gott för att må bra och hålla mig i form. Utöver gruppträning gillar jag att powerwalka, rida och cykla.
Det här inlägget postades i
Hälsa,
Kost och har märkts med etiketterna
aktiva ingredienser ingefära.,
artros,
förbränna kalorier,
förkylning,
Fredrik Paulun,
hälsa,
koka Ingefära,
lägre kolesterol,
ledbesvär,
lindra förkylning,
Livsmedelsverket,
närinsinnehåll ingefära,
superfood. Bokmärk
permalänken.
Jag tror på Max 35 grader – som raw food !
Ja kanske, Men jag tänker att det behövs lite värme för att dra ur de aktiva ämnena ur ingefäran….jag ökade också mängden ingefära i det nya receptet mot ursprungsreceptet.
I kroppen är det ju ca 37 grader. Lagom varmt tänker jag. ☺ Funkar bra att riva rå ingefära över filen om man vill också. Och honung över. Pressad citron i ett glas rumsvarmt vatten bredvid till det. 👍👌 Enkelt och lätt att fixa. Bra med alla tips! Så gör man det man tycker är bäst. 😉
Trevlig blogg! 👍
”Dra i ytterligare 2-3 timmar”? Är det korrekt?
Japp 😊 så gjorde jag. Vet inte hur lång tid exakt som kan behövas för att dra ur ämnena ur ingefäran.
jag shottar med gamla receptet varje morgon! Hals ont går också över!
Skall göra även det nya receptet! ❤️
Ja, jag kände också av halsont och ökade på med shot även på kvällen i tre dagar. Det halsonda försvann. Berätta gärna vad du tycker om nya receptet när du provat.
Ping: Ingefärashot | binjuredagboken
Ping: Frukostshot | Mot ett sundare liv – LCHF och Löpning
Jag har alltid druckit en ”häxbrygd” av dessa ingredienser, med te och lite svartpeppar… hett alltså, för att få förkylningar att backa, och om de ändå brutit ut, så lindrar denna brygd. Detta innebär att en shot i kvällsteet tillsammans med några varv svartpeppar (och ev lite gurkmeja) borde vara bra och underbart gott. Sedan så kan man ta det ”rent” på morgonen.
Jag kokade detta i kväll, tog det som man silar av, körde det lite med mixerstaven och kokade upp. Silade det i en annan flaska med lite mera honung och citron, fungerade perfekt som ”krydda” till kvällsteet 🙂
Hej!
Har gjort denna tidigare och tycker den är super. Man blir dessutom pigg när man tar sig en shot på morgonkvisten 🙂 En sak som jag undrar är om hållbarheten fortfarande är en månad trots att man inte kokat blandningen? Vet du det?
Hej, jag gissar att hållbarheten kan bli något kortare om man inte kokar blandningen eftersom risken finns att bakterier som kan växa till sig kan kommea med vid tillagning, dessa dör vid kokning. Den okokta varianten har jag gjort flera gånger och den håller sig i 2 veckor garanterat. Receptet är lagom för 2 veckors användning för 2 personer. Vill man så går det ju bra att halvera receptet som då räcker till 1pers i 2 veckor. Jag rekomenderar det istället för att satsa på hållbarhet i 1 mån. //Lena
Kan man hoppa över honungen
Man kan absolut hoppa över honungen om man vill, men det kan bli lite väl surt kanske… Shoten smakar inte sött. Det är en så liten mängd honung som enbart väger upp det sura lite. Prova… om det blir för surt går det ju att tillsätta honung efteråt.
Jag byter ut honung mot Stevia och tillsätter lite vitlöksklyftor.
Ping: Frukostshot med ingefära, honung & citron - LIFESTYLE and INTERIOR by SessanLIFESTYLE and INTERIOR by Sessan
Du hade svar på mina funderingar ang detta med att bevara godsakerna i råvaran, så jag tillät mig att dela ditt recept hos mig, med link till din sida så klart.
På förhand tack
//Sessan
Hej sessan, roligt att du gillar receptet och att du delar // Lena
Har en liten undran???? Det blev väldigt starkt!
men jag rev 200g färsk ingefära kan det va riktigt! Eller ska det vara 375 riven? huj
Ja den är stark 😉 Jag brukar ta ca 375 gr, men du kan ju så klart anpassa själv. Sen tror jag att det kan vara skillnad på ingefära och ingefära, alltså att den kan variera i styrka.
Jag testa med 2 apelsin i också! Blev som grädden på moset!
Låter väldigt bra. En fundering bara. Honung och vatten kan ju börja jäsa. Hur länge håller sig denna mixtur innan alkohol börjar bildas?
Blandningen håller sig minst 2 veckor i kylskåp, var noga med hygienen vid tillagningen bara. (Tror att det även behövs någon typ av jäst/bakterie för att en jäsningsprocess ska påbörjas)
Min har börjat jäsa efter ca 2 veckor. Tidigare har Hållit i 1 månad.
Hej Eva, vad synd. Antagligen hade du otur och fick med något skräp, bakterie, bland ingredienserna som började jäsa, eller så kanske inte flaskan var helt ren. Om allt är OK så ska blandningen hålla sig minst 2 veckor om den förvaras i kylskåpet.
Hej kan man frysa blandningen utan att näringen försvinner?
Hej, fick tipset att göra uppehåll med shoten under vår/sommar för att få bättre effekt under höst/vinter och i stället äta gurkmeja under vår/sommar. Någon som har koll på om det stämmer?