Träning i nuet, flow och mindfulness

Ridning är flow, mindfulness och tuff träning!

Ridning är flow, mindfulness och tuff träning!

Ridning, coreträning och stallhäng!

Jag vill uppmuntra dig till att prova olika motionsformer och att träna för att det är kul, här berättar jag lite om vad ridning kan göra för din kropp…och själ. Under förutsättning att du gillar hästar såklart. Ridning är allsidig träning men tränar framförallt din core muskulatur (bålen), balans och musklerna på insidan av låren samtidigt som du har roligt. Lite grann som att sitta på en levande pilatesboll! (Prova att rida barbacka…) Du måste bära upp dig själv med bra hållning och samtidigt vara tillräckligt avslappnad för att följa med i hästens rörelser. Prova det i en timme så förstår du vad jag menar…

Har du möjlighet att rida ut i skogen får du dessutom både frisk luft och en naturupplevelse på köpet.  Ridning är här och nu – du kan inte sitta och fundera på vad du ska laga för middagsmat etc. när du rider. Bra ridning och kontakt med din häst kräver närvaro. Du sitter på ett levande djur och slappnar du av för mycket/tänker på annat finns risken att du inte är med och förutser något hästen kan bli skrämd av. Här gäller det att vara i nuet, flow.

Många ridskolor erbjuder prova på eller nybörjar grupper för vuxna. Turridning på islandshäst kan man också ofta delta i utan förkunskaper.  Vågar du prova?

Så här säger Sanna Lundell i en intervju i Damernas värld. ” I stallet tystnar surret i huvudet och jag måste vara i nuet. Hästar är sensibla och läser av rädsla, ångest och aggressioner. Är jag rädd blir hästen rädd. Då kan det hända jobbiga saker. Att få vara i stallet är för mig det ultimata sättet att nå mindfulness.”

Annonser

Om Träning 40 plus

Jag är hälsocoach, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare med ambition att träna lagom och äta gott för att må bra och hålla mig i form. Utöver gruppträning gillar jag att powerwalka, rida och cykla.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Träning i nuet, flow och mindfulness

  1. Sara skriver:

    Så sant…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s