Särskild träning vid 40+?

Träna gärna utomhus

Behövs särskild träning vid 40+?     Och varför ska du träna?

Du ska träna för att må bra och ha en kropp som fungerar i vardagslivet utan att du får ont i t.ex axlar och rygg. För ditt hjärtas skull och för smidighet och hållning. För att hålla dig ung. Och snygg…… en tränad kropp med bra hållning ger ett yngre intryck- eller hur? Flera undersökningar visar också att träning ger ett  bättre självförtroende. Ditt förbättrade självförtroende får en massa positiva effekter som märks i övriga delar av ditt liv, på jobbet, vid sociala kontakter etc.

Behövs särskild träning för 40+, både ja och nej.  Sant är i alla fall att kroppen inte är lika stark längre som när du var 25, och att muskelmassan minskar med åldern. Men det är till största delen inaktivitet som bidrar till den minskade muskelmassan och inte åldern, och man blir aldrig för gammal för att öka sin muskelmassa! Så det är bara att köra på…..

Det ska vara roligt att träna! Så välj en eller flera träningsformer som du trivs med som 40+. Anpassa din träning till ditt utgångsläge och fundera över vad din målsättning med träningen är. Vill du ha en stark och frisk kropp som fungerar i vardagen, eller ställa upp i nästa OS? Lägg din målsättning på en nivå som passar dig. Jag kommer att återkomma till motivation och målsättning och framför allt ge konkreta träningstips här på bloggen.

Enjoy life and stay active!

Annonser

Om Träning 40 plus

Jag är hälsocoach, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare med ambition att träna lagom och äta gott för att må bra och hålla mig i form. Utöver gruppträning gillar jag att powerwalka, rida och cykla.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Särskild träning vid 40+?

  1. Ping: Variera din träning | Träning 40+

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s