Det ska vara gott!

pasta

Pasta med scampi &vitlök

Det ska vara gott att leva och det ska vara gott att äta!

Min inställning till mat är ganska okomplicerad. Jag gillar mat och jag äter det jag gillar. Jag har aldrig haft problem med min vikt och aldrig bantat. Det är sant!  Troligen beror det mest på gener….

Men på sista tiden har jag börjat fundera mer och mer på det här med mat. Även om man är smal så kan man ha dåliga värden och vara osund. Att vara smal är inte en bra måttstock för hälsa!

Dessutom måste man äta ordentligt för att orka träna och VIKTIGT – hålla sitt blodsocker på en jämn nivå för att må bra. Bra är att leva efter devisen ”Lagom är bäst”. Ät av allt men överdriv inte.

Jag gillar det italienska köket. Äter mycket pasta, ost, grönsaker – gärna varma, skaldjur, vitlök, parmesan och parmaskinka…äter ganska mycket fett men däremot inte så mycket sött.  Klart att det blir smågodis ibland 🙂 och glass gillar jag. Tror att jag äter hyfsat hälsosamt utan att vara extrem.

När LCHF (Low Carb High Fat) började diskuteras, kunde jag bara säga ” jamen det visste jag väl, inget konstigt med det ”. Kanske fungerar mat olika för olika kroppstyper (Ayur veda) för mig funkar i alla fall att äta det jag gillar dvs. i mitt fall hellre ost och nötter än kakor och bullar.

Men glöm inte – det ska vara gott!

Annonser

Om Träning 40 plus

Jag är hälsocoach, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare med ambition att träna lagom och äta gott för att må bra och hålla mig i form. Utöver gruppträning gillar jag att powerwalka, rida och cykla.
Det här inlägget postades i Kost och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s